Επικίνδυνη ολιγωρία εν μέσω ακραίου καύσωνα από τη δημοτική αρχή

Οι παρακάτω εικόνες δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Πρόκειται για σημερινές λήψεις από κλιμάκιο της παράταξης Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη. Είναι η κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης. Μπάζα και σκουπίδια παρατημένα μέσα στο βουνό, έτοιμα να αποτελέσουν ανά πάσα στιγμή εστία πυρκαγιάς, λίγα μόλις μέτρα μακριά από σπίτια και από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Συνθήκες χωματερής, σε έναν χώρο όπου εργάζονται δεκάδες άνθρωποι και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλειά τους.

Το 2019 ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί πως το σημείο θα καθαριστεί και σήμερα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση. Δεν έγινε απολύτως τίποτα εδώ και 4 χρόνια.

Ο δε αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής, προεκλογικά έγραφε για «περιβαλλοντικό έγκλημα στον Υμηττό», ενώ σήμερα η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει «εξαφανιστεί». Λογικό κύριε Σεφτελή, και εμείς θα ντρεπόμασταν στη θέση σας…

Απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, η δημοτική αρχή το μόνο που ξέρει να κάνει είναι «επικοινωνία», ανεβάζοντας στα social media φωτογραφίες από «περιπολίες» υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του Δημάρχου. Κύριε Δήμαρχε, χορτάσαμε από επικοινωνία

Η απερχόμενη δημοτική αρχή αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να ανταποκριθεί πλέον στα απολύτως στοιχειώδη. Κύριε Δήμαρχε, σε περίπτωση πυρκαγιάς στον σκουπιδότοπο που έχετε αφήσει στον Υμηττό δε θα φταίει ούτε η «πανδημία», ούτε η «έλλειψη προσωπικού». Θα φταίει η ανικανότητα της διοίκησής σας και των συνεργατών σας να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι Ηλιουπολίτισσες και οι Ηλιουπολίτες δεν πιστεύουν λέξη πλέον από όσα λέτε και σύντομα θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη.

Μία είναι η δέσμευσή μας: Θα αλλάξουμε την Ηλιούπολη με σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *