Προκλητική παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου «Δ. Κιντής»

🔴Ένα από τα καλύτερα θέατρα της Αττικής, το δημοτικό θέατρο άλσους «Δ. Κιντής» δίνεται αντί πινακίου φακής σε ιδιωτική εταιρεία!

👉Ο Δήμαρχος αποφάσισε να παραχωρήσει το στολίδι της πόλης για εικοσιπέντε παραστάσεις, έναντι μόλις 8.500 ευρώ (+ΦΠΑ), δηλαδή για 340 ευρώ/ημέρα. Δηλαδή ο ιδιώτης θα «βγάζει» το μίσθωμα πουλώντας 22 εισιτήρια των 15 ευρώ(!) σε ένα θέατρο που χωράει 1.200 άτομα.

📌Η παράταξη μας ερεύνησε την προκλητική αυτή παραχώρηση και εντόπισε τα εξής:

➡️Η συγκεκριμένη εταιρεία, νοίκιασε παρόμοιας χωρητικότητας θέατρο στα Χανιά, έναντι 1.000 ευρώ την ημέρα!
➡️ Η παράταξη του Δημάρχου δέχτηκε την προσφορά του ιδιώτη χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς να έχει προηγηθεί εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για καθορισμό των τιμών εκμίσθωσης(!!!)
➡️Το χαρτί που παρουσιάστηκε ως «εισήγηση», αναφέρει πως ο ιδιώτης μπορεί να νοικιάζει το θέατρο σε τρίτους(!!!), πολλαπλασιάζοντας έτσι το κέρδος του.

👉Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η εταιρεία δύναται να αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη από αυτή την εκμίσθωση, με τον Δήμο να εισπράττει ψίχουλα.

📌Η παράταξή μας πρότεινε αντίτιμο 30.000 ευρώ για 1 μήνα, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε.

‼️Είναι ανεπίτρεπτο ο Δήμαρχος να διαλαλεί οτι ο Δήμος δεν έχει χρήματα και από την άλλη να παραχωρεί το δημοτικό θέατρο έναντι πινακίου φακής για εικοσιπέντε παραστάσεις, σε εταιρία μάλιστα συμφερόντων πρώην συνυποψήφιου της παράταξης του.

Δείτε το βίντεο από την παρέμβαση του Δημήτρη Ευαγγέλου στο δημοτικό συμβούλιο:

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *